Национален проект „Аз съм Българка!“ с изложба в Х-ти Национален фестивал „Семе българско“ Севлиево

Posted on

Национален проект „Аз съм Българка!“ с изложба в Х Национален фестивал „Семе българско“ Севлиево

Изложба на открито ще бъде подредена в парк „Казармите“ в град Севлиево по повод двудневното събитие „Семе българско“. Фестивалът е със своето юбилейно десето издание, а организаторите отправиха покана към автора и продуцент на проекта Радослав Първанов за участие.

Изложба 
Семе Българско
Аз съм Българка
Севлиево
Радослав Първанов

Десетото издание на фестивал „Семе българско“ и десетата годишнина от раждането на идеята за Национален проект „Аз съм Българка!“ съвсем не са случайно съвпадащи. Вселената понякога подрежда обстоятелствата, така че правилните хора да се срещнат на правилното място в правилното време.

Екипът на Национален проект „Аз съм Българка!“ е подготвил десет широкоформатни фотоса от първа, втора и трета част на идеята.

На централно място в парк „Казармите“ фотосите са подредени в естествената среда на парковото пространство. Експозицията е подредена на достъпна локация и на височина подходяща и за най-малките почитатели на българската жена, култура и история.

Тази година Национален проект „Аз съм Българка!“ е създаден през 2014 година от фотографа Радослав Първанов. Първият сюжет е заснет в Старинен Пловдив с фолклорен модел Илияна Аризанова, която вдъхновява и останалите сюжети от идеята, които са заснети през 2016 година. Идеята има заснети четири части, първа, Продължението, трета и четвърта. Първите три части са реализирали десетки изложби в България и по света с многохилядна публика. Четвъртата част наречена „Аз съм Българка! – пазителка на дома“ ще бъде показана през 2024-та година по случай десетата годишнина от раждането на идеята.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *