Календар за 2022 година от поредицата „Полет над Родината“

Posted on

Календар за 2022 година “Полет над Родината” 4

Авторски календар с пейзажи отвисоко на фотографа Радослав Първанов

Календар за 2022 година
Календар за 2022 година

Приятели, Имам удоволствието да ви представя четвъртия многолистов календар за 2022 „Полет над Родината“. След успеха, който пожъна първото издание на годишен календар с 12 заснети отвисоко забележителни места в България, реших и през следващата година да зарадвам своите приятели и почитатели с луксозен календар.

„Полет над Родината“ – 2022 е тринадесетлистов стенен календар от България с размери 45см х 32см и е вертикално ориентиран за максимално удобство на потребителя. На всеки лист е поместен фотос на една панорамна гледка от емблематично българско место, заснето от дрон, а на всяка има календариум за поредния месец.

Календар за 2022 година
Календар 2022
Многолистов Календар
Полет над Родината

Ще видите природни феномени, исторически забележителности, древни крепости, водоеми, планини, върхове и още прекрасни места в родината ни, за които сте чували, но може да не сте посещавали.

Родолюбието винаги е било водещо в дейността ми, затова предпочетох и този път предназначеният за вас продукт да бъде с опознавателен характер. Тези, които ме познават добре, знаят, че с всичко, което правя, се старая да представя на хората нови за тях неща, за които не са подозирали или само са чували. Да бъда техният първи поглед към гледки и места, които към момента не са имали възможност да видят.

В Национален проект „Аз съм Българка!“ със средствата на фотографията избрах да разказвам за нашата култура, традиции и фолклор, залегнали в основата на българския дух, а чрез календара ще ви покажа малко познати вълшебни кътчета на България, привличащи с мистиката и очарованието си. Повечето от тях са   труднодостъпни, но това не бива да ви отказва да ги посетите и да се потопите на живо в тяхната пленителна и покоряваща красота.

Предвид изобилието от фотоматериали, събрали се в работата ми през изтеклата година, реших да обобщя възможностите за избор, като предложа най-доброто за вариант на календара за 2022 година, включващи различни снимки.

За снимките в календара се спрях на:

 1. Паметник на Свободата, връх Свети Никола
 2. Село Жеравна
 3. Водопад Врачанска скакля
 4. Връх Ботев, Стара планина
 5. Язовир “Жребчево” и потопената църква
 6. Резерват “Козя стена”, Стара планина
 7. Изгрев над Старинен Несебър
 8. Град-музей Копривщица, къщата на Тодор Каблешков
 9. Връх Мусала, Рила
 10. Архитектурен резерват Старо Стефаново
 11. Село Бабинци, община Тетевен
 12. Град Габрово, крепост Градище

Избрах да присъства и конкретна информация за обекта, затова и в изданието ще намерите координатите на местата, от които съм снимал. Вече десет години професионално се занимавам с фотография и винаги съм смятал, че трябва да споделям достъпното за мен с моята аудитория. Във фотографското изкуство е заложено професионалните тайни да остават скрити, но аз, напротив, смятам, че всеки желаещ трябва да получи възможност да се окаже на мястото на снимката, за да се почувства така, както съм се чувствал аз, снимайки кадъра. Според мен това е начинът да се изгради реалната и здрава връзка между фотографа и неговата публика.

И тук, както през 2019 и 2020, 2021 година в „Полет над Родината“ – 2022, посочвам точните локации на местата, от които съм снимал. Правейки нещо, посветено на България, всеки от нас става апостол с мисията да учи, показва и увлича, и да помогне на хората да достигат лесно до това, което иска да им сподели.

Дълбоко вярвам в мъдростта на Алековия призив „Опознай родината си, за да я обикнеш!“. Затова идеята на този календар, освен да дава точна информация за датите от календарната година, е да ви заведе на разходка из все още непознати за вас прекрасни кътчета от България, провокирайки ви да преоткриете за себе си нейните прелести, както и да събуди интереса на децата към красотите и историята на родната земя.

Новите календари са с най-луксозен вид, изработени от висококачествени материали и мастила.

Единичната  цена на календар е 11 лева.

Поръчката си ще получите по куриерска фирма с наложен платеж и за ваша сметка до посочения от вас адрес или офис на фирма.

При поръчка над 10 броя получавате още един календар като бонус.

Тиражът е ограничен, затова направете навреме своята заявка за „Полет над Родината“ 2022!

Двете Ви имена, с които поръчвате
Изберете от 1 до 50 броя, за поръчка на повече посочете в "Забележка"
Вашият имейл адрес за връзка
Вашият мобилен номер за връзка
Град, Еконт, Спиди или Ваш домашен адрес
Тук е мястото да посочите дали искате автограф или послание до Вас или близък човек. Може да посочите допълнителни данни, желяния или препоръки.
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *