Site icon РАДОСЛАВ ПЪРВАНОВ

Лятна академия лидерите завърши в Габрово

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЛИДЕРИТЕ ЗАВЪРШИ В ГАБРОВО

За поредна година в Габрово се проведе Лятна академия Лидерите /LEADERS SUMMER ACADEMY/. Тя се организира от Христо Христов от Габрово, който е приел за своя кауза подпомагането бъдещето на ученици от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас в сферата на строителството и архитектурата.

Летният строителен кампус се проведе на площад „Възраждане“ като в него взеха участие над 60 ученици от различни краища на България. Събитието си поставя за цел да мотивира младите хора да работят в екип, да продължат бъдещето си в сектора, като това се случи тук, в България.

Академията е мащабно и амбициозно събитие, което събира строителни компании, фирми лидери в своята област, предлагащи строителни материали, технологии и решения на най-високо ниво.

Разделени на отбори – всеки със свой ментор, младите лидери се докоснаха до много и различни дейности, свързани с модерното строителство. Събитието има и състезателен характер, като представителите на компаниите оценяваха времето и качеството на работа на всеки един отбор.

Събрани в центъра на България, в пространството на целия площад „Възраждане“, импровизираните строителни площадки показаха част от безкрайните възможности за професионална реализация и боравене с високи технологии в строителството, което позволи на участниците да черпят информация от ментори с голям професионален опит.

Габрово създава отлични партньорства, приятелства и трайни връзки между младите кадри и строителните компании в събитие,което се случва за четвърта година. Множеството практически задачи позволява на учениците да се откъснат от теоретичната училищна среда и в конкретна дейност вече в реална ситуация да се справят със собствени усилия с казуси в съвременното строителство.

В четирите издания на кампуса участие са взели над 200 участници, като всяка година ветераните на проекта имат за задача да изготвят масивна арт структура, която да остане с послание и благодарност за гражданите на град Габрово, своеобразна благодарност за домакинството и съдействието на Община Габрово.

Тази година в близост до останалите две инсталации бе създаден нов.Бетонов куб с послания за добродетели и важните действия, които ние, хората, дължим един на друг, за да живеем достойно и в мир със себе си.

Сподели
Exit mobile version