Фотопроектът "Аз съм Българка, аз съм от Габрово!" е подарък за юбилея 160 години Габрово град

На юбилейната годишнина на родния си град Радослав Първанов решава да посвети премиерата на специалния си фотопроект "Аз съм Българка, аз съм от Габрово!", замислен като подарък за неговите съграждани. Проектът бе реализиран в края на 2019 година и стъпва на основите на популярния  Национален проект "Аз съм Българка!".

Лице на новия проект е красива габровка в народна носия - 16-годишната Инес Метева. Изборът на автора не е случаен. Като всички останали участнички в тази идея на Радослав Първанов, Инес е закърмена с българския фолклор и от малка се е посветила на българските народни танци в редиците на ДФА "Габровче".

Новият фолклорен модел е сниман на фона на емблематични обекти от историческото минало на Габрово. Картините от Габровския край са допълнени от вълшебната възрожденска атмосфера на Регионален етнографски музей на открито "Етър".

"Този проект е благодарност, уважение и преклонение към миналото и послание към бъдещето. Към всичко онова, което е Габрово с неговата красота, история и наследство. Реализиран е с много любов и отдаденост, и ще бъде представен в изложба, експонирана в Габрово веднага, щом паднат ограниченията, свързани със световната пандемия

Радослав Първанов

© 2020 Радослав Първанов

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon