От 1 до 31 октомври ще се проведе Кастингът за фолклорни модели в третата част на "Аз съм Бъл


Здравейте отново,

приятели и съмишленици на Национален проект "Аз съм Българка!"

Ето че започва следващият етап на активна работа по реализиране на родолюбивата идея, докоснала през последните пет години сърцата на хиляди българи у нас и по света.

На 4 октомври 2014 година авторът ѝ Радослав Първанов направи първата фотосесия с фолклорен модел в Старинен Пловдив и взе решението за своята мащабна патриотична инициатива, която с всяка изминала година достига нови измерения. Красивите млади българки, облечени в старинни български народни носии и заснети на знакови места в Родината събудиха интереса и възхищението на хора от различни възрасти. Вече пет години фотопроектът дава една различна възможност на читавата част от поколението на днешните 20-25-годишни българки убедително да покаже, че носи в себе си родовата памет и достойно продължава връзката с родовия корен и традиции ни, приемайки популяризирането и опазването на завещаното от дедите ни като лична мисия.

Искрени благодарности към нашите участнички и всички вас, приятели! Идеята "Аз съм Българка!" продължава пътя си напред, окрилена от вашето доверие и действена морална подкрепа!

Радваме се да съобщим, че на 30 септември завърши приемът на заявки за обявения от нас втори Кастинг за фолклорни модели. През отредените за процедурата пет месеца - от 1 май до 30 септември 2019 година, 326 млади българки декларираха желание за участие в третата част на все по-популярната инициатива на младия габровски фотограф.

Кандидатките трябваше да попълнят анкетна електронна форма с необходими данни. Както бе уточнено при обявяването на кастинга, до първия тур - разглеждане на получените заявления и снимки (1-10 октомври) - ще бъдат допуснати само пълнолетни млади дами (от 2001 до 1993 година на раждане вкл.) с българско гражданство. Освен посочените задължителни цветни дигитални снимки на кандидатката в народна носия и подходяща визия, важни изисквания към бъдещите фолклорни модели са доказан интерес и трайна връзка с българските фолклорни традиции, познания по история на България, комуникативност и изявена родолюбива нагласа, както и добро познаване на идеите, целите, посланията и постигнатото от Национален проект "Аз съм Българка!"

Напомняме, че самият кастинг се провежда от 1 до 31 октомври 2019 година в три тура:

I тур:

1 - 10 октомври - Разглеждане на получените заявления и снимки

До 10 октомври предстои разглеждане на получените заявления и към 11 октомври всяка допусната до кастинга кандидатка ще получи идентификационен номер на своята заявка. Този номер ще бъде изпратен като съобщение на мобилния телефон на участничката, както и на имейл адреса, който тя е посочила при кандидатстване.

II тур:

11 - 17 октомври - Одобряване на кандидатки за събеседване

До 17 октомври ще бъдат избрани най-подходящите 30 от допуснатите до кастинга кандидатки, които ще продължат. Техните идетификационни номера ще бъдат публикувани във ФБ страницата на проекта www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman - Начало на 18 октомври.

Информацията там и в личния сайт на продуцента Радослав Първанов www.parvanov.org се счита за официално становище на продуцента и кастинг екипа на “Аз съм Българка!” - III.

III тур:

18 - 31 октомври - Събеседване и избор на фолклорните модели

След проведено събеседване с одобрените за третия тур, до 31 октомври ще бъдат избрани 20 фолклорни модели и 5 резерви за снимки в "Аз съм Българка!” - III.

Резултатите ще бъдат обявени официално на 1 ноември 2019 година.

Настоящият кастинг е шанс за повече красиви български девойки с родолюбива нагласа да се включат в националния проект и неговата мисия. Изборът ще бъде прецизен, с високи критерии по всички изисквания. Все пак идея с изградено име и подкрепена от доверието на хиляди български патриоти заслужава само най-доброто!

Очакваме от заинтересованите редовно да следят ФБ страницата на Национален проект "Аз съм Българка!"

ПРОДУЦЕНТЪТ РАДОСЛАВ ПЪРВАНОВ И КАСТИНГ ЕКИПЪТ НА "АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!" ПОЖЕЛАВАТ УСПЕХ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЧКИ!

#НационаленпроектАзсъмБългаркаIIIчаст #Третачаст #НационаленпроектАзсъмБългаркаПродължение #Кастинг #Фолклорнимодели #РадославПърванов #Фотоизложба

0 views

© 2020 Радослав Първанов

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon