Аз съм Българка! – изложбата, проектът, филмът в Стара Загора


Националният проект „Аз съм Българка!”на младия габровски фотогараф Радослав Първанов ще гостува в Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора по повод 140 години от Освобождението на България.

Заповядайте на 6 февруари, вторник, от 18:00 часа, на откриването на представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!”. Мястото е Регионална библиотека „Захарий Княжески”, в центъра на град Стара Загора.

На откриването ще се състои и премиерата на филма, който Радослав Първанов създава специално за хронологията на снимките. С него ще се окажете на място в деня и часа на заснемането им. 20 българки и 2 деца, 28 сюжета, 37 места. Разказът ще бъде пълен, защото заедно с фотосите, филмът и авторът ще се постараят да ви пренесат в една наистина възрожденска обстановка. Изненадите не свършват дотук, но най-интересното ще можете да видите и изживеете на живо, като дойдете на откриването.

След официалната презентация на "Аз съм Българка!" на 13 май 2017 г. в София, това е седмото представяне на проекта, филма и изложбата в България. В Стара Загора за първи път ще бъде показан елемент от втората част на проекта „Аз съм Българка!” – Продължението. Ще бъде представена избраната от Радослав Първанов за модел старозагорска девойка, която през 2018 година фотографът ще заснеме на фона на местните забележителности. С първия по рода си проект в България екипът на Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло. Изложбата в Стара Загора - град пазител на голяма част от възрожденската и древна българска история, е първото представяне на проекта за 2018 година. Желанието на автора на идеята и продуцент Радослав Първанов е да покаже снимките във всеки от градовете, където е заснеман проектът. Паралелно с представянето, младият фотограф вече работи по заснемането на „Аз съм Българка!” – Продължението. Очакванията на създателя на „Аз съм Българка!” е дойдете и да се убедите в нашите чисти и истински намерения, да видите група млади хора, които обичат родината си и се стараят да запазят и покажат българската традиция на бъдните поколения. По един различен начин ще видите една различна България - такава, каквато можете да откриете по всяко време, но и непозната, защото авторът се е постарал да заключи непознатото и любопитно в своите фотографии.

Датата е 6 февруари 2018 година – Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Стара Загора, в 18.00 часа, а изложбата ще остане подредена до 9 март включително. Заповядайте!

#СтараЗагора #РадославПърванов #АзсъмБългарка #Изложба #България #Проект

0 views

© 2020 Радослав Първанов

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon