Авторският календар от поредицата „Полет над Родината“ за 2020 година


Приятели,

Имам удоволствието да ви представя втория календар „Полет над Родината“, този път за 2020 година. След успеха, който пожъна първото издание на годишен календар с 24 заснети отвисоко забележителни места в България, реших и през следващата година да зарадвам своите приятели и почитатели с луксозен календар.

„Полет над Родината“ - 2020 е четирилистов стенен календар с размери 70 см х 31 см и е вертикално ориентиран за максимално удобство на потребителя. На всеки лист са поместени фотосите на три панорамни гледки от емблематични български места, заснети от дрон, а под всяка има календариум за поредния месец.

Ще видите природни феномени, исторически забележителности, древни крепости, водоеми, планини, върхове и още прекрасни места в родината ни, за които сте чували, но може да не сте посещавали.

Родолюбието винаги е било водещо в дейността ми, затова предпочетох и този път предназначеният за вас продукт да бъде с опознавателен характер. Тези, които ме познават добре, знаят, че с всичко, което правя, се старая да представя на хората нови за тях неща, за които не са подозирали или само са чували. Да бъда техният първи поглед към гледки и места, които към момента не са имали възможност да видят. В Национален проект „Аз съм Българка!“ със средствата на фотографията избрах да разказвам за нашата култура, традиции и фолклор, залегнали в основата на българския дух, а чрез календара ще ви покажа малко познати вълшебни кътчета на България, привличащи с мистиката и очарованието си. Повечето от тях са труднодостъпни, но това не бива да ви отказва да ги посетите и да се потопите на живо в тяхната пленителна и покоряваща красота.

Предвид изобилието от фотоматериали, събрали се в работата ми през изтеклата година, реших да разширя възможностите за избор, като предложа два варианта на календара за 2020 година, включващи различни снимки.

В първия вариант на календара се спрях на Град Ловеч

Местността „Градище“, Габрово

Паметника на свободата, връх Свети Никола

Град Трявна

Село Маджарово и река Арда

Долината на тракийските царе край Казанлък

Язовир Широка поляна

Дяволски мост край Ардино

Язовир Голям беглик

Избрах да присъства и конкретна информация за обекта. Вече десет години професионално се занимавам с фотография и винаги съм смятал, че трябва да споделям достъпното за мен с моята аудитория. Във фотографското изкуство е заложено професионалните тайни да остават скрити, но аз, напротив, смятам, че всеки желаещ трябва да получи възможност да се окаже на мястото на снимката, за да се почувства така, както съм се чувствал аз, снимайки кадъра. Според мен това е начинът да се изгради реалната и здрава връзка между фотографа и неговата публика.

Във вторият вариант на календара избрах да ви покажа още по-пъстроцветните Велико Търново

Река Дунав при село Остров

Регионален етнографски музей на открито „Етър“

Бачковски манастир

Язовир Широка поляна и Доспат

Калофер

Река Арда при село Стар читак

Язовир Голям беглик

Паметника на свободата на връх Свети Никола Крушунски водопади

Местността „Градище“, Габрово

И тук, както в първата версия на „Полет над Родината“ - 2020, посочвам точните локации на местата, от които съм снимал. Правейки нещо, посветено на България, всеки от нас става апостол с мисията да учи, показва и увлича, и да помогне на хората да достигат лесно до това, което иска да им сподели.

Дълбоко вярвам в мъдростта на Алековия призив „Опознай родината си, за да я обикнеш!“

Затова идеята на този календар, освен да дава точна информация за датите от календарната година, е да ви заведе на разходка из все още непознати за вас прекрасни кътчета от България, провокирайки ви да преоткриете за себе си нейните прелести, както и да събуди интереса на децата към красотите и историята на родната земя.

Новите календари са с най-луксозен вид, изработени от висококачествени материали и мастила. Продуктът е резултат на много труд от моя страна и екипа на „Просълюшън“ - София, за което им благодаря от сърце!

Единичната цена на календар е 12 лева. Може да поръчате своя вариант и бройки чрез Фейсбук, като посетите раздела „Магазин“ или на лично съобщение във фотографската ми страница

www.facebook.com/RadoslavParvanovPhotography,

както и на имейл radoslav@parvanov.org

Поръчката си ще получите по куриерска фирма „Еконт Експрес“ с наложен платеж и за ваша сметка до посочения от вас адрес или офис на фирма.

За закупилите над 5 бройки, доставката е безплатна, а при поръчка над 10 броя получавате още един календар като бонус.

Може да бъде закупен и на място в книжарница Офис Йес /Дом на книгата/ в Габрово.

Тиражът е ограничен, затова направете навреме своята заявка за „Полет над Родината“ 2020!

#Календар #2020година #Многолистовкалендар #Полетнадродината #Дрон #Полет #Календари #РадославПърванов

263 views

© 2020 Радослав Първанов

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon