„Аз съм Българка!” празник в празника.


Представянето на Национален проект „Аз съм Българка!” в Копривщица бе празник в празника. Бляскавото събитие, което се състоя в Деня на обявяването на българската Независимост събра млади и стари, копривщени и гости на града – музей.

Залата на „Жив музей” Копривщица се оказа изключително тясна за да побере желаещите да се запознаят с работата на Радослав Първанов. Посетители споделиха мнение, че от месеци са планирали посещението си за това събитие и са очаровани. Техните очаквания били оправдани напълно, след това което те са разбрали за проекта от медиите преди да го видят с очите си.

Събитието бе уважено от кмета на община Копривщица – Генчо Герданов, който бащински посрещна и напътства автора и продуцент на проекта.

Началото на събитието бе предизвестено тридесет минути по-рано с камбанен звън и „салюти” благодарение на местните членове на дружество „Традиция”.

Радослав Първанов сподели, че до сега не е правил такова представяне – началото на представянето да бъде съпътствано от гръм на автентични оръжия.

Гостите и участниците в проекта бяха грабнати от мощното начало. Събитието започна точно в 17:30 като началото бе дадено от песни изпълнени на най-емблематичния музикален инструмент в нашия фолклор – родопската гайда.

Залата, в която организаторите планираха да представят своята работа се оказа наистина тясна и бе пълна до краен предел с правостояща публика. Фоайето на „Живия музей” също бе пълно с желаещи да се запознаят с българките, изложбата, идеята и филма, които бяха представени.

На представянето присъстваха участничките в сюжетите Стария Пловдив, Махала баба Стана, Жеравна, Арбанаси, Копривщица, Средногорието, Люлките на Християнството в София, Трявна, Перник и Централен военен клуб София.

Облечени в костюмите от снимките те допълниха атмосферата да бъде още по-българска, още по-българска!

За автора това бе най-успешното представяне до сега. Тук е мястото да отбележим, че проекта до момента е представян в Ресторант „МоМа” град София, Народното събрание на Република България, „Двореца” Балчик и сега в „Жив музей” Копривщица.

Желаещите да разгледат представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!” могат да го направят до 22 октомври.

🇧🇬Да живее България! 🇧🇬

#Копривщица #АзсъмБългарка #РадославПърванов #ДеннаНезависимостта #22септември

0 views

© 2020 Радослав Първанов

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon