Приключи приемът на кандидатки за кастинга за фолклорни модели в Национален проект “Аз съм Българка!


От 16 март до 16 май 2018 година се проведе приемът на заявки за обявения кастинг за фолклорни модели за Продължението на “Аз съм Българка!”. Самият кастинг ще приключи на 31 май, а ден след това ще бъдат обявени окончателно одобрените кандидатки.

Кастингът се провежда с цел да се попълнят свободните позиции, които се наложи да обявим, след като някои от поканените за снимки не проявиха нужната дисциплина, за да спечелят доверието ни и да станат част от патриотичната идея. “Аз съм Българка!” на Радослав Първанов отдавна има подкрепата на хиляди родолюбци и това прави още по-голяма отговорността на всички, получили шанса да се включат в реализацията на този проект.

Колеблив в началото, интересът към кастинга нарастна внушително през втория месец. Можем да го определим като много силен. Запознавайки се с подадените кандидатури, голяма част сериозно ни впечатлиха.

Кастингът сам по себе си бе проверка за автора на проекта и неговия екип. Създаването на сигурна форма за събиране и обобщаване на данни, съчетана с пространствата в интернет, които екипът ползва, не бе лека задача. Въпреки трудностите, нещата се случиха и желаещите да се запишат получиха сигурна, лесна и удобна форма за кандидатстване.

За да участват в кастинга на “Аз съм Българка!” - Продължението, те трябваше да попълнят анкетна форма със свои данни, в която да посочат възраст, интереси и ангажимент към фолклорните изкуства и традиции, както и да прикрепят свои снимки в български носии.

За участие подадоха заявки 203 момичета от цяла България. Различни девойки с различни начин на живот, интереси и образование. Някои с пряко отношение към фолклора, други с детство, преминало под знака му. Все интересни като личности красиви българки, което означава, че работата ни по подбора ще бъде доста трудна.

Сред подадените заявки обаче има и такива, които не отговарят напълно на обявените условия. Най-често те са от лица, ненавършили пълнолетие. Съжаляваме, момичета! Естествено е критерите за подбор на модели вече да са значително завишени, спрямо тези при снимането на първата част, когато проектът прохождаше.

Напомняме, че самият кастинг ще се проведе от 17 до 31 май в три тура:

Първи тур: 17 - 22 май - Разглеждане на получените заявки и снимки

До 22 май получените заявления ще бъдат разгледани и всяка допусната до кастинга кандидатка ще получи идентификационен номер за входиране на заявката си. Този номер ще бъде изпратен като съобщение на мобилния телефон на участничката, както и на имейл адреса, който е посочила.

Недопуснатите до кастинга ще получат уведомителни писма с аргументация за отказ.

Втори тур: 23 - 27 май - Одобряване на кандидатките за събеседване

До 27 май ще бъдат избрани най-подходящите 20 от допуснатите до кастинга кандидатки, които ще продължат. Те ще получат съобщение с потвърждение за участието им в третия тур на посочените от тях телефон и имейл адрес.

Информацията там и в официалните канали на продуцента Радослав Първанов, а именно:

се счита за официално становище на продуцента и кастинг екипа на “Аз съм Българка!” - Продължението.

Трети тур: 28 - 31 май - Събеседване и избор на фолклорните модели

След лична среща и събеседване с одобрените за третия тур, ще бъдат избрани 5 участнички и 2 резерви за снимки в “Аз съм Българка!” - Продължението.

Резултатите ще бъдат обявени официално на 1 юни 2018 година.

Настоящият кастинг е шанс за повече красиви български девойки с родолюбива нагласа да се включат в националния проект и неговата мисия. Затова изборът ще бъде прецизен и с доста високи критерии. Все пак идея с изградено име и подкрепена от доверието на хиляди български патриоти заслужава само най-доброто!

Ще завършим с веселата част от работата ни. Да, проектът стартира от Габрово, но чувството за хумор при някои хора на моменти е толкова странно, че наистина ни учудва. Особено, когато по една или друга причина демонстративно показват, че не могат да открият себе си. Такъв е случаят с г-н Karaneshev, който кандидатства лично, но с чужди данни за кастинга. За негово съжаление, обаче, опитът му в заснемането на плодове не му гарантира участие в нашата идея. Тя е начинание, адресирано към истински българки, патриоти с изявено национално самосъзнание и нормално ориентирана самоличност.

#Кастинг #Фолклоренмодел #АзсъмБългарка #Продължението

0 views

© 2020 Радослав Първанов

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon