„Аз съм Българка!“ гостува във Велико Търново по повод 110 години Независимост


Заповядайте на 21 септември, петък, от 17:30 часа на откриването на представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!”. Мястото е Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в центъра на Велико Търново.

Поводът е юбилейната 110-годишнина от обявяването на Независимостта на България от княз Фердинанд I на историческия хълм Царевец през 1908 година.

Организатори са Община Велико Търново, Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и фотографът Радослав Първанов - автор и продуцент на проекта.

На откриването ще се състои и премиерата на клипа, който е създаден специално за хронологията на снимките. С него ще се пренесете на място в деня и часа на снимките. 20 българки и 2 деца, 25 сюжета, 37 места. Разказът ще бъде пълен, защото освен фотосите, филмът и авторът ще ви потопят в една наистина възрожденска обстановка. Изненадите не свършват дотук, най-интересното ще можете да видите и изживеете на живо, като дойдете на откриването. С първия по рода си проект в България фотографът Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи, и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло. Желанието на автора и продуцент на идеята е да покаже изложбата във всеки град, участвал при заснемането на проекта. Старата ни столица е представена в проекта с два сюжета - „Царавец“ и „Хан Хаджи Николи“.

Експозицията на „Аз съм Българка!” може да бъде разгледана във Велико Търново до 10 октомври. За периода на изложбата партньорът на проекта Chateau Burgozone организира томбола с награди - луксозно издание на вината, произведени от бутиковата изба. Участието в томболата ще става със сканирането на специален QR код, разположен при изложбата, който регистрира участието за теглене на предоставените награди – 3 бутилки вино Chateau Burgozone.

Очакванията на създателя на „Аз съм Българка!” е да дойдете и да се убедите в чистите и истински намерения на група млади българи, които обичат родината си и се стараят да запазят и покажат българската традиция на бъдните поколения. По неправен досега начин ще видите една различна България - такава, каквато можете да я откриете по всяко време, но и непозната, защото младият габровски фотограф се е постарал да заключи непознатото и любопитно в своите фотографии.

Датата е 21 септември 2018 година – Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, зала „Ротонда“, Велико Търново, в 17.30 часа. Заповядайте!

#ДеннаНезависимостта #ВеликоТърново #110годиниНезависимост #Юбилей #НационаленпроектАзсъмБългарка #Представяне #РадославПърванов #РафаелМихайлов #ОбщинаВеликоТърново #Изложба #Филм #Фотоизложба

0 views

© 2020 Радослав Първанов

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon