Риск в името на самочувствието: Манията по опасните селфита

Posted on
Риск Селфи

Разговор с Радослав Първанов на тема – “Риск в името на самочувствието: Манията по опасните селфита” в предаването “Плюс – минус” Коментар след новините на Нова Телевизия.
На въпрос защо хората прибягват до заснемането на опасни кадри, фотографът Радослав Първанов отговори, че това вече е тенденция, станала изключително значима.

„Благодарение на социалните мрежи това назрява като мода и именно това нещо прави тази снимка специална. Без значение, че днес имаме цялата свобода, имаме дронове и какви ли не възможности, младите прибягват до екстремната снимка, екстремното селфи. Това за тях е нещо адреналиново”, смята фотографът.

Според него младите хора го правят, защото са подтикнати от това, което са видели, че се прави. По думите му основният проблем е, че младите не осъзнават риска, който поемат. „Едва след като снимката достигне до възрастен или стане някакъв инцидент, те си дават сметка, че това е опасно. Наблюдавал съм и коментарите под такива снимки – там никой не споменава дори опасността”, казва още Първанов.

Нова Телевизия

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *