© 2018 Радослав Първанов

"Аз съм Българка!" открива Национални хайдушки празници "Капитан Петко Войвода" в Чепеларе на 21 септември

August 30, 2019

 Заповядайте на 21 септември, събота, от 16:00 часа на откриването на представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!”. Мястото е Салона на Народно читалище „Родопска Искра 1880“ в центъра на град Чепеларе.

 

Поводът традиционните Национални хайдушки празници „Капитан Петко Войвода“.

 

Организатори са Община Чепеларе, Народно читалище „Родопска Искра 1880“ и фотографът Радослав Първанов - автор и продуцент на проекта.

​​


На откриването ще се състои и премиерата на клипа, който е създаден специално за хронологията на снимките. С него ще се пренесете на място в деня и часа на снимките. 20 българки и 2 деца, 25 сюжета, 37 места. Разказът ще бъде пълен, защото освен фотосите, филмът и авторът ще ви потопят в една наистина възрожденска обстановка. Изненадите не свършват дотук, най-интересното ще можете да видите и изживеете на живо, като дойдете на откриването.
 

 

 

С първия по рода си проект в България фотографът Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи, и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло. Желанието на автора и продуцент на идеята е да покаже изложбата във всеки град, участвал при заснемането на проекта. Родопите са представени в проекта със сюжетът „Смолян“.

 

Експозицията на „Аз съм Българка!” може да бъде разгледана в Чепеларе до 21 ноември.


Очакванията на създателя на „Аз съм Българка!” е да дойдете и да се убедите в чистите и истински намерения на група млади българи, които обичат родината си и се стараят да запазят и покажат българската традиция на бъдните поколения. По неправен досега начин ще видите една различна България - такава, каквато можете да я откриете по всяко време, но и непозната, защото младият габровски фотограф се е постарал да заключи непознатото и любопитно в своите фотографии.

 

Датата е 21 септември 2019 година – Салонът на Народно читалище „Родопска Искра 1880“, Чепеларе, в 16.00 часа. Заповядайте!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последни новини
Please reload

Архив
Please reload

Последвайте ме
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon