© 2018 Радослав Първанов

Стартира Национална телевизия "БЪЛГАРЕ"!

 На 26 февруари на бляскаво събитие в Зала 1 на Националния дворец на културата в София бе даден стартът на позитивната телевизия „БЪЛГАРЕ“.

 

В съчетание с шестото представление в НДК на авторския си спектакъл „Осмото чудо“, хореографът и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ Христо Димитров официално представи техническия екип на новата телевизия и даде ритуалното начало на излъчването й.

 

 

Същата вечер точно в 20:30 часа телевизионните зрители вече можеха да гледат предавания в ефира на патриотичната телевизия. За дебют бе избран запис от премиерата на спектакъла „Осмото чудо“ /2016 година/.

 

 

Концепцията и програмната схема на телевизията вече бяха представени на събитие за спонсори и медии няколко месеца по-рано, като неуморният хореограф и продуцент, а вече и генерален директор на телевизия "БЪЛГАРЕ" работи за това тази пролет да имаме политематична, патриотична и незанимаваща се с политика телевизия.

 

Като огнена и инициативна личност, Христо Димитров от сцената на Зала 1 изненада публиката, обявявайки датата на своя бенефис. Това ще се случи на 7 октомври т.г. отново на сцената на НДК, когато неуморният родолюбец ще отбележи своята 50-годишнина, представяйки заедно с ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ най-доброто от работата си като творец.

 

 

 

Във вторник вечерта Зала номер 1 на Националния дворец на културата бе изпълнена до краен предел и над 4000 зрители, желаещите да изживеят „Осмото чудо“, станаха свидетели и на официалния старт на телевизията. Настроението бе приповдигнато, а публиката екзалтирано аплодираше с минути думите на Христо Димитров.

 

 

 

Да уважи събитието бе избрала и съпругата на Президента на Република България - госпожа Десислава Радева в компанията на съпругите на някои посланици. Според информация от протоколната служба, гостите са останали силно впечатлени от въздействието на спектакъла „Осмото чудо“, запознаващ по оригинален начин с разнообразието от неравноделни ритми в българския фолклор, определян като най-богат на планетата.

 

Аз бях фотограф на събитието и се радвам, че запечатах още един исторически момент от развитието на огромната общност „БЪЛГАРЕ“. Пожелавам на добър час на Национална телевизия „БЪЛГАРЕ“! Не се и съмнявам, че съвсем скоро тя ще покаже как трябва да изглежда една позитивна и градивна национална телевизия с кауза!

 

Повечето кабелни оператори вече излъчват телевизията, може да я гледате и през Интернет, а скоро тя ще има и собствен сайт, на който можете да следите новостите за предаванията й.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последни новини
Please reload

Архив
Please reload

Последвайте ме
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Flickr Icon