ШЕФ АНДРЕ ТОКЕВ и Радослав Първанов на снимки с едни от топ спортистите на България

Posted on

ШЕФ АНДРЕ ТОКЕВ И ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА БЪЛГАРИЯ ГОТВЯТ ЗАЕДНО

РАДОСЛАВ ПЪРВАНОВ

Едни от най-добрите спортисти на България, завоювали европейски, световни и олимпийски отличия, се впуснаха в ново предизвикателство! Шампионски рецепти за здравословно хранене.

Андре Токев Радослав Първанов  Станимира Петрова Master shef

Така може да се определи случващото се в кухнята на Шеф Андре Токев. Лекоатлетите Тихомир Иванов и Александра Начева, футболистите Иван Турицов и Димитър Евтимов, джудистите Ивайло Иванов и Божидар Темелков и боксьорката Станимира Петрова бяха първите, които споделиха своите здравословни формули за успех под вещия поглед на един от най-добрите и обичани шеф готвачи у нас. А след тях, през април, в кухнята предстои да влязат още шест от спортните любимци на България.

Кулинарното приключение на водещите ни спортисти и млади надежди е част от дейностите по проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за казарта за 2021 година, договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021.

Снимките на кулинарното шоу започнаха и много скоро видеокадрите ще са достъпни на официалната фейсбук страница на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“. Нещо повече! Полезните и здравословни рецепти на спортните шампиони ще бъдат събрани в книга, а снимките на ястията ще са реализирани от популярния в цял свят фотограф Радослав Първанов.

Важно е да се отбележи, че кулинарната инициатива и книгата се осъществяват с подкрепата на Шеф Андре Токев и One Shot – напитка, създадена по негова рецепта, чиято основна цел е да дава енергия на спортуващи хора и професионални спортисти, които имат нуждата от чист натурален продукт, който да спомогне тяхната подготовка. Напитката не съдържа никакви консерванти, само естествени съставки като джинджифил, мед, лимон, вода и нищо друго.

Шампионите в кухнята на Шеф Андре Токев ще покажат, че за постигането на необходимите резултати, човешкото тяло се нуждае от силна воля, мотивация и едно от най-важните неща, стоящи в основата на успеха – правилното и балансирано хранене.

„Вярваме, че младите хора на България са разумни, отговорни и активни, а кулинарните тайни на българските състезатели са предпоставка за нови спортни и здравословни успехи“, споделят от асоциация „Докосни дъгата“ по повод иновативното си начинание.

Аз ще бъда доволен, когато гостът си тръгва щастлив, а суперзвездата е чинията, която съм създал!
Oсновател на Българска Асоциация на професионалните готвачи в България, официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа “Bocuse d “Or” и носител на единствената за източна Европа диплома „Global Masterchef Degree”. Андре е на 50 години, роден е в Лайпциг на 14 декември 1968 година, в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin.

Готвенето за Андре е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

“Кулинарията е като живота – доставя удоволствие на всеки, защото всеки може да се включи в това преживяване. Най-важното е да се приеме, че няма идеален ресторант. Не е важно един ресторант да се хареса на всички. Затова той трябва да изгради собствена атмосфера, собствена физиономия, да развива собствена идентичност. Важно е това да се прави, вдъхновено с желание и с любов. Заповядайте заедно да изживеем ароматите и вкусовете на ястията. Да се докоснете до моя кулинарен живот, преминал през различните държави и култури на хранене!

Великата кухня е като велика държава- трябва да има история и ценности.” – Андре Токев

I will be pleased if every guest leaves happy, and the superstar is the dish, that I have created.

Founder and President of the Bulgarian Chef Association, official jury of the European World Chef Championship “Bocuse d’Or” and the only holder of the “Global Masterchef Degree” for Eastern Europe, Andre Tokev is 50-years-old, born on the 14th of December 1968 in Leipzig in a Bulgarian-German family. His career path passed through elite hotel chains all over the world, two of which are Michelin Star holders.
For Andre cooking is a pleasure, brought by perfectionism and strict discipline.
“Culinary is a lot like life – it brings joy to everyone, because anyone can be a part of it. It is not essential that a restaurant is widely approved. It has to create its own atmosphere, its own character and develop its own identity. It is important that this is done, inspired by desire and love.
We invite you to experience together the flavors and tastes of dishes. To be a part of my culinary life that has passed through different countries and cultures.
Great cuisine is like a great country – it has to have history and values.“ – Andre Tokev

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *