Една фотосесия на 4 октомври роди идеята “Аз съм Българка!”

Posted on

Аз съм Българка ЕДНА ФОТОСЕСИЯ НА 4 ОКТОМВРИ РОДИ ИДЕЯТА “АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!”

Скъпи приятели!

Днес отбелязваме важна за екипа ни годишнина. На този ден през 2014 година заснех първите кадри, които родиха и издигнаха идеята по неправен до момента и ефектен начин да бъдат събрани в едно българската красота, история, традиции и фолклор. Кадри на одухотворена българска девойка в народна носия, заснета на знаково българско място.

Аз съм Българка Пловдив Носия

Макар тогава все още не с името „Аз съм Българка!“, тези мои първи снимки, в които фолклорен модел стана красивата пловдивчанка Илияна Аризанова, получиха широк отзвук. Той бе потвърждение, че съм избрал правилната посока за осъществяването на една мечта – да допринеса с мои собствени сили нещо важно за Родината си и за моето поколение.

Изключителната подкрепа, която получи начинанието ми, бе знак за бъдещ успех. Силното начало ме вдъхнови да развия идеята си в проект, който започнах да реализирам през 2016 година в поредица от подобни сюжети. Постепенно в процеса на работа от само себе си дойде и названието му “Аз съм Българка!”, докато стигнахме до официалния ни дебют пред публика през май 2017 година.

Днес имаме представени пред широката аудитория две части от проекта, а през 2020 година заснемаме третата. Интересът към делото ни непрекъснато се увеличава и новината ни от днешния ден е, Национален проект “Аз съм Българка!” ще има и четвърта част! Предстои да бъде показана още много българска красота! Упоритият и непрестанен 8-годишен труд на екипа ни е възнаграден с десетки хиляди посетители на многобройните ни експозиции в страната и чужбина. Спечелихме верни съмишленици и добри приятели сред истинските родолюбци, чиято действена подкрепа към доброволното ни начинание получаваме непрекъснато.

Отново искам да подчертая, че героините в този проект са НЕОБИКНОВЕНИ български момичета, възпитани в духа на българската традиция. Всяка от тези млади Българки с главно “Б” е посветила поне половината от живота си дотук на мисията да запази българското – в танц, песен, везба, носия или възстановка.

И те не само ще ги запазят, но и ще възпитат децата си в любов и уважение към корените. А моята мисия е чрез обектива да покажа на страната ни и света тези духовни бисери от моето поколение, чиято мека топлина привлича и докосва сърцето. Национален проект „Аз съм Българка!“ е и ще продължи да бъде мисия вече не само за нас, но и за хилядите наши съмишленици, урок по родолюбие и ефектно украшение към най-голeмия подарък, който може да се случи на един човек – той да се роди в земя като България!

Продължаваме да се трудим!

Продължаваме да събираме най-доброто!

Продължаваме да го показваме!

България го заслужава!

Радослав Първанов – автор и продуцент на Национален проект “Аз съм Българка!”

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *