2021 година ще има своя „Полет над Родината“ в календар

Posted on

2021 с “Полет над Родината”

Календар 2021 Полет над Родината
Корица 2021 Полет над Родината

Приятели, Имам удоволствието да ви представя третия многолистов календар за 2021 „Полет над Родината“. След успеха, който пожъна първото издание на годишен календар с 12 заснети отвисоко забележителни места в България, реших и през следващата година да зарадвам своите приятели и почитатели с луксозен календар.

„Полет над Родината“ – 2021 е тринадесетлистов стенен календар от България с размери 47см х 32см и е вертикално ориентиран за максимално удобство на потребителя. На всеки лист са поместени фотосите на три панорамни гледки от емблематични български места, заснети от дрон, а на всяка има календариум за поредния месец.

Ще видите природни феномени, исторически забележителности, древни крепости, водоеми, планини, върхове и още прекрасни места в родината ни, за които сте чували, но може да не сте посещавали.

Родолюбието винаги е било водещо в дейността ми, затова предпочетох и този път предназначеният за вас продукт да бъде с опознавателен характер. Тези, които ме познават добре, знаят, че с всичко, което правя, се старая да представя на хората нови за тях неща, за които не са подозирали или само са чували. Да бъда техният първи поглед към гледки и места, които към момента не са имали възможност да видят.

В Национален проект „Аз съм Българка!“ със средствата на фотографията избрах да разказвам за нашата култура, традиции и фолклор, залегнали в основата на българския дух, а чрез календара ще ви покажа малко познати вълшебни кътчета на България, привличащи с мистиката и очарованието си. Повечето от тях са   труднодостъпни, но това не бива да ви отказва да ги посетите и да се потопите на живо в тяхната пленителна и покоряваща красота.

Предвид изобилието от фотоматериали, събрали се в работата ми през изтеклата година, реших да обобщя възможностите за избор, като предложа най-доброто за вариант на календара за 2021 година, включващи различни снимки.

За снимките в календара се спрях на:

 1. Катедрален храм “Рождество Богородично” Велико Търново и Царевец
 2. Гложенски манастир „Свети Георги Победоносец“
 3. Паметник на Свободата, връх “Свети Никола
 4. Водопад Райското пръскало, Стара планина
 5. Село Ковачевица
 6. Язовир “Въча”
 7. Мелнишките пирамиди и град Мелник
 8. Залив “Болата”, Черно море
 9. Седемте рилски езера, Рила
 10. Завоят на река Арда, село Русалско
 11. Рилски манастир „Свети Йоан Рилски“
 12. Соколски манастир “Успение Богородично”

Избрах да присъства и конкретна информация за обекта, затова и в изданието ще намерите координатите на местата, от които съм снимал. Вече десет години професионално се занимавам с фотография и винаги съм смятал, че трябва да споделям достъпното за мен с моята аудитория. Във фотографското изкуство е заложено професионалните тайни да остават скрити, но аз, напротив, смятам, че всеки желаещ трябва да получи възможност да се окаже на мястото на снимката, за да се почувства така, както съм се чувствал аз, снимайки кадъра. Според мен това е начинът да се изгради реалната и здрава връзка между фотографа и неговата публика.

И тук, както през 2019 и 2020 година в „Полет над Родината“ – 2021, посочвам точните локации на местата, от които съм снимал. Правейки нещо, посветено на България, всеки от нас става апостол с мисията да учи, показва и увлича, и да помогне на хората да достигат лесно до това, което иска да им сподели.

Дълбоко вярвам в мъдростта на Алековия призив „Опознай родината си, за да я обикнеш!“. Затова идеята на този календар, освен да дава точна информация за датите от календарната година, е да ви заведе на разходка из все още непознати за вас прекрасни кътчета от България, провокирайки ви да преоткриете за себе си нейните прелести, както и да събуди интереса на децата към красотите и историята на родната земя.

Новите календари са с най-луксозен вид, изработени от висококачествени материали и мастила. Продуктът е резултат на много труд от моя страна и екипа на „Просълюшън“ – София, за което им благодаря от сърце!

Единичната  цена на календар е 10 лева.

Поръчката си ще получите по куриерска фирма с наложен платеж и за ваша сметка до посочения от вас адрес или офис на фирма.

За закупилите над 5 броя, доставката е безплатна, а при поръчка над 10 броя получавате още един календар като бонус.

Тиражът е ограничен, затова направете навреме своята заявка за „Полет над Родината“ 2021!

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *