От 1 до 30 ноември ще се проведе Кастингът за фолклорни модели в четвъртата част на “Аз съм Българка!”

Posted on

От 1 до 30 ноември ще се проведе Кастингът за фолклорни модели в четвъртата част на “Аз съм Българка!”

Кастинг
Аз съм Българка

Здравейте отново,

приятели и съмишленици на Национален проект “Аз съм Българка!”

Ето че започва следващият етап на активна работа по реализиране на родолюбивата идея, докоснала през последните пет години сърцата на хиляди българи у нас и по света.

На 4 октомври 2014 година авторът ѝ Радослав Първанов направи първата фотосесия с фолклорен модел в Старинен Пловдив и взе решението за своята мащабна патриотична инициатива, която с всяка изминала година достига нови измерения. Красивите млади българки, облечени в старинни български народни носии и заснети на знакови места в Родината събудиха интереса и възхищението на хора от различни възрасти. Вече седем години фотопроектът дава една различна възможност на читавата част от поколението на днешните млади българки убедително да покаже, че носи в себе си родовата памет и достойно продължава връзката с родовия корен и традиции ни, приемайки популяризирането и опазването на завещаното от дедите ни като лична мисия.

Искрени благодарности към нашите участнички и всички вас, приятели! Идеята “Аз съм Българка!” продължава пътя си напред, окрилена от вашето доверие и действена морална подкрепа!

Радваме се да съобщим, че на 1 ноември завърши приемът на заявки за обявения от нас втори Кастинг за фолклорни модели. През отредените за процедурата осем месеца – от 1 март до 1 ноември 2021 година, 351 млади българки декларираха желание за участие в четвъртата част на все по-популярната инициатива на младия габровски фотограф.

Кандидатките трябваше да попълнят анкетна електронна форма с необходими данни. Както бе уточнено при обявяването на кастинга, до първия тур – разглеждане на получените заявления и снимки (1-10 ноември) – ще бъдат допуснати само пълнолетни млади дами (от 2004 до 1993 година на раждане вкл.) с българско гражданство. Освен посочените задължителни цветни дигитални снимки на кандидатката в народна носия и подходяща визия, важни изисквания към бъдещите фолклорни модели са доказан интерес и трайна връзка с българските фолклорни традиции, познания по история на България, комуникативност и изявена родолюбива нагласа, както и добро познаване на идеите, целите, посланията и постигнатото от Национален проект “Аз съм Българка!”

Напомняме, че самият кастинг се провежда от 1 до 30 ноември 2021  година в три тура:

I тур:

1 – 10 ноември – Разглеждане на получените заявления и снимки

До 10 ноември предстои разглеждане на получените заявления и към 11 ноември всяка допусната до кастинга кандидатка ще получи идентификационен номер на своята заявка. Този номер ще бъде изпратен като съобщение на мобилния телефон на участничката, както и на имейл адреса, който тя е посочила при кандидатстване.

II тур:

11 – 17 ноември – Одобряване на кандидатки за събеседване

До 17 ноември ще бъдат избрани най-подходящите 30 от допуснатите до кастинга кандидатки, които ще продължат. Техните индетификационни номера ще бъдат публикувани във ФБ страницата на проекта на 18 ноември.  

Информацията там и в личния сайт на продуцента Радослав Първанов www.parvanov.org се счита за официално становище на продуцента и кастинг екипа на “Аз съм Българка!” – 4 част.

III тур:

18 – 30 ноември – Събеседване и избор на фолклорните модели

След проведено събеседване с одобрените за третия тур, до 30 ноември ще бъдат избрани 20 фолклорни модели и 5 резерви за снимки в “Аз съм Българка!” – 4 част.

Резултатите ще бъдат обявени официално на 1 декември 2021 година. 

Настоящият кастинг е шанс за повече красиви български девойки с родолюбива нагласа да се включат в националния проект и неговата мисия. Изборът ще бъде прецизен, с високи критерии по всички изисквания. Все пак идея с изградено име и подкрепена от доверието на хиляди български патриоти заслужава само най-доброто!

Очакваме от заинтересованите редовно да следят ФБ страницата на Национален проект “Аз съм Българка!”ПРОДУЦЕНЪТ РАДОСЛАВ ПЪРВАНОВ И КАСТИНГ ЕКИПЪТ НА “АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!” ПОЖЕЛАВАТ УСПЕХ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЧКИ!

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *