Официално: Представянето на Национален проект „Аз съм Българка!“ е в програмата на Milano Photo Week

Posted on

Аз съм Българка! – Az sŭm Bŭlgarka! – I am Bulgarian! – Io sono Bulgara

На 17 май т.г. официално бе публикувана програмата на Седмицата на фотографията в Милано (MPW 2018). Щастливи сме да ви споделим, че сред десетките събития, инициативи, работилници и други, обединени в един от най-престижните фотографски форуми в света, присъства и една българска мечта – нашата идея „Аз съм Българка!“.

Авторският проект на младия и амбициозен фотограф Радослав Първанов, получил покана да бъде представен на събора „На мегдана на другата България“ в Милано в началото на юни, бе забелязан от организаторите на престижното световно изложение MPW 2018 и поканен да се включи в разнообразната му програма.Участието на Радослав Първанов с представителната изложба на Националния проект „Аз съм Българка!“, събрала красотата на младата българка, пищността на българските носии и знакови родни забележителности в поредица от цветни фотографии, ще бъде прекрасно свежо допълнение в мултикултурното събитие.Милано – град, концентрирал в себе си богата история и стремително съвремие, е не само утвърдена Столица на модата, но и е една от признатите столици на фотографското изкуство. Което прави поканата за участие в световно събитие като MPW 2018 сериозно професионално признание. Работата по проекта, обединяващ традиции и настояще, и фактът, че точно старинен град като Милано представя най-новите модни тенденции, доста си приличат не само откъм романтичната страна на нещата.Надеждата на екипа на проекта е в Италия, чийто народ е темпераментен също като нашия, чрез това гостуване да се заинтригуват от нашата история, култура и фолклор. Първото показване на представителната изложба зад граница се очаква да бъде сигурна основа за пъстърия и обширен разказ за България, който „Аз съм Българка!“ всъщност представлява. С този разказ започва и реализирането на най-мащабната от целите, които Радослав Първанов като автор си е поставил чрез своя фотообектив – запознаването на света с нашата култура и традиции по един неправен досега начин.

Включването на фотографския му проект в Milano Photo Week 2018 е доверие , но и голяма отговорност. Надеждите на автора и участничките, които заедно на 9 и 10 юни ще бъдат в Милано, са да започне реализирането на светлата и трудна задача на представяне на историята и културата ни чрез светоусещането на тази част от младото ни поколение, което цени приемствеността в традициите и държи на българското. Една назряла потребност за активно популяризиране съкровищницата на българския дух, което страната ни до момента не успяла в достатъчна дълбочина, представяйки се извън пределите си.„Да разкажем за България!“ е мотото на този патриотичен проект, който със силата на фотографското изкуство се надява да спечели още хиляди приятели на страната ни и да заинтригува нови почитатели на българското фолклорно наследство.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *