Радослав Първанов е лекторът в първото училище за дронисти в Габрово

Posted on

Необикновено по рода си училище отвори врати в Габрово. Идеята е на екипа на габровската „Обсерватория за 2D идеи“ и цели да въведе обучаваните деца в актуалните за деня технологични теми, които предстои да създадат и професиите на бъдещето. Една от реалните стъпки е началната серия на Технологичен хъб Габрово 01, под знака на който стартират занятията в първото „Училище за дронисти“. За повече от месец група от 10 деца ентусиасти ще се запознаят какво представлява дронът, какви са неговите хуманитарни функции, професионални му възможности и приложението му в нашия живот. Подрастващите ще придобият практически познания от техническите параметри до самата употреба на актуалния летателен апарат в поредица от занятия, които ще продължат от началото на април до средата на месец май т.г. . Теоретичната и практическа материя за децата ще възпроизведе фотографът Радослав Първанов, който има над петгодишен опит в работата с дрон.

Екипът на „Обсерватория за 2D идеи“ цели да формира у интересуващите се деца техническа мисъл, сработване в екип и насърчаване на изобретателното и иновационно мислене, с които се славят габровци.Обсерваторията е млада, но вече има зад гърба си редица успешни технологични проекти, своя база сред природата в село Прахали край Габрово, както и проведени редица успешни събития. Ентусиастите на идеята поканиха Радослав Първанов като квалифициран лектор да въведе децата в света на безпилотните летателни апарати и първите занятия на „Училище за дронисти“ са вече факт. Интересът е сериозен както от страна на учениците, така и на техните родители, които заедно с децата си избраха банките на обучаващи се, за да се запознаят с принципа на действие на дроновете.

В рамките на месец теоретично и практически ще бъдат развити познанията на децата за работата с тези безпилотни летателни апарати. Устройството за безопасност, инструкциите за полет в градска среда, както и най-новите технологии в сферата ще са само част от темите, на които ще се акцентира.Интересът към начинанието е наистина много голям, част от обучаваните вече притежават собствени дронове в семейството. В края на първото издание на Технологичен хъб Габрово 01 децата ще положат теоретически и практически изпит, след което техните знания ще бъдат удостоверени със сертификат.

На 22 април, понеделник, от 17 часа е насрочено следващото занятие, а мястото е сградата на ИМКА, Габрово. Достъпът до занятията е свободен и могат да бъдат посетени от всички деца и родители, които имат интерес и желание да се учат и развиват тази сфера. Днес в небето над нас има много повече дронове, отколкото самолети, и мечтата ни да летим е далеч по-лесно осъществима, отколкото във всеки друг предишен момент в човешката история.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *